Alella – 6 més 1

Doncs bé ja han passat les eleccions i  aquí, al poble, els resultats han estat més o menys els esperats. L’Andreu  i la seva gent han guanyat. Això  més ho menys tots  ens ho esperavem, uns amb satisfacció i d’altres, no tant.

El que ja era més dificil de preveure és que guanyés com ho ha fet, «de calle».

La candidatura d’esquerra republicana, ha aconseguit 7 regidors, un més dels que ja tenia. En números això vol dir que, sobre uns cens de 7.247 persones l’Andreu, perquè és ell qui ho ha fet possible, ha aconseguit  atraure 482 persones més que en les anteriors eleccions i aquesta és la quarta vegada que es presenta.

No tothom, però, está satisfet amb aquest resultat, fins i tot molts dels que l’han fet possible han expressat  les seves reticences.

No m’agraden les majories absolutes, no son bones.  Em fan por… es deia ahir per Facebook i  també ho he sentit avui al poble.

Les majories son el resultat de la suma de petites accions individuals que produeixen un efecte col·lectiu. és a dir, son democràtiques.

Un altra tema es com, matemáticament, s’assoleixen aquestes majories,  l’aplicació del nostre sistema electoral;   aquí és on , al meu entendre les coses grinyolen i molt.

Captura de pantalla 2015-05-25 a las 13.20.36

El sistema actual, es va fer en el seu dia per intentar evitar, deien,  l’atomització de la representació parlamentaria afavorint, és a dir afavorint els partits amb més vots. Pero no ha funcionat perque ara que el bipartidisme trontolla, els parlaments, els ajuntaments, totes les institucions que tenen la seva base en la participació popular, no reflecteixen en escons,  la opinió real  del carrer i això genera que hi hagi un munt de gent insatisfeta, també per aquest motiu.

Algu ho haurà de resoldre, però  per alguna raó que se m’escapa sigui qui sigui quii  tingui el poder ho acaba deixant per l’endemà, em sembla que això és perque quan un partit s’acosta a la franja alta, és com si de cop deixes de veure-ho tant malament, tant injust.

Però mentre això no s’arregla, si és que algun dia  ho fan, de moment no podem deixar que una  posible majoria absoluta, ens faci por, com si es tractés de la peste negra.

El posibles resultats mai han de fer por, perque aquestes pors ens poden portar a la paranoia de fer-nos  canviar el sentit del nostre vot, no fos cas que es produís una majoria absoluta, independentment de que fulano  sigui o no la millor opció.

Les majories absolutes en si mateixes no son dolentes, depen del que s’en faci amb elles. Si un govern té la majoria absoluta i ho fa malament, ho té molt dificil per descarregar les culpes en un tercer. A 600 kilómetres tenim un bon exemple

No es pot comparar aquesta majoria absoluta d’Alella, amb d’altres  de ben diferents, tant pel taranna dels polítics que les protagonitzen com, i molt especialment, pels votants que durants anys i panys les han fet possibles. I en dir això penso en el PP de Valencia que  si be és cert que  ja no tenen majoria absoluta, i que  molt probablement perdran el poder en llocs emblematics com l’ajuntament de Valencia. malgrat tot segueixen sent la força més votada. Això si que ha de fer por i també pena.

De les meves converses de café amb l’Andreu, que tampoc han estat tantes, però si prou significatives, vull pensar que ahir en el seu ànim pesava tant la satisfacció pel resultat obtingut,  com la responsabilitat de no decebre a les 2.070 persones que ahir el varem votar.

També nosaltres hem d’asumir la responsabilitat i ser conscients de que perque les coses funcionin hauriem de tenir clar, tots plegats, que votar és més que ficar una sobre en una urna, votar és estar amatent de qué en fan amb el nostre vot.

Enhorabona Andreu

Captura de pantalla 2015-05-25 a las 12.07.32

 

En este blog no estan activados los comentarios, si quieres decirme algo de forma pública puedes hacerlo en mi PAGINA EN FACEBOOK o utilizando el formulario de CONTACTO
http://rcm-eu.amazon-adsystem.com/e/cm?t=estrella0e-21&o=30&p=8&l=as1&asins=B004RCNG9O&ref=tf_til&fc1=000000&IS2=1&lt1=_blank&m=amazon&lc1=0000FF&bc1=000000&bg1=FFFFFF&f=ifr