Municipals 2015 – Campana y se acabó

Avui s’ha acabat el festival de primavera electoral. Després vindrá, si no és que el senyor Mas fa la pirula, el segon plat, el fort, això serà cap el setembre i finalment per la tardor serà l’hora de les postres, un plat que molta gent tendeix a saltar-se.

Aquí, a Alella, el final de campanya no es veure els candidats ballan paquito el chocolatero, clar que en aquesta campanya s’han vist coses pitjors; sino el debat.

Fa ja, amb aquesta, vuit legislatures que la revista Alella (la segona més antiga escrita en català) organitza aquest debat que percentualment desperta molt més interés que d’altres de mes anomenada. De totes maneres tampoc penseu que la inquietud politica de la població alellenca és gaire superior a la de la resta, perqué en aquest cas pesa i molt l’efecte claca. Ja sabeu, la tieta; la peixatera, la noia de pilates, la veina del carrer de dalt, la companya de patchwork, el porter de l’equip de futbol…IMG_0447

Personalment  i sempre que m’ha estat posible hi he assistit. Aquest any no ha estat pas una excepció, tot i que  em trobava i em trobo sota minims, em temo el fred de l’altra dia al Liceu ha acabat passant-me factura i avui estic feta un nyap, és per això que tant sols he fet un tast del debat, però com em va dir en una ocasió un home de teatre.. series bona per fer castings… No se si mai heu assistit o patit un casting però solen donar-te un parell de minuts per demostrar quan bo ets fent malabars, cantant asturias patria querida o recitant a Lope de vega. Dos minuts que solen quedar-se en pocs segons perque si alguna cosa tenen els especialistes en castings es un  sisé sentit extraordinariament rapid, per formar-se una opinió.

Jo he necessitat una mica més, però tampoc massa, haig de dir però que a uns quants ja els tenia sentits d’altres vegades i que gràcies a la feinada que s’ha pegat el meu amic  Al Fenici, cronista extraoficial d’aquesta campanya … no ho faré mai més … em deia aquest vestre, tinc informació suficient com per poder donar-vos la meva. No parlaré del contingut sino de la forma d’expressar-lo o si mes no intentar-ho.

Intentar-ho, això és el que ha fet la candidata de CIU, Cristina Xatart.  Hi ha coses que senzillament no les puc entendre. Aquesta no és la primera vegada que es presenta per tant se li pot presuposar una certa experiencia parlant davant el public, doncs, no.  Hi ha situacions en les que no val dir: estava nerviosa, potser no s’ho havia preparat prou….  A veure si vols ser alcaldesa com diuen els cartells que tenen empaperat mig poble,  i part de l’estranger no t’has de posar nerviosa o si mes no apren a dissimular-ho, però si la causa de que estiguis nerviosa  es que no t’ho has preparat prou,  aleshores millor dedicat a un altra cosa.

Benjamí Izquierdo, el candidat de Unió que no de CIU, tot i que CIU porti la U que en realitat és d’Unió malgrat que no vagin com a CIU….,  parlava tranquil i amb veu clara. Lementablement  a l’home els dos minuts més un de propina, se li han anat en intentar fer entendre l’embolic del soc, no soc,  ni deixo ser,

Annerose Bloss, candidata  del PP,  que tot i estar empadronada a Barcelona per motius fiscals, paraules seves, diu estar encantada de viure a Alella des de fa crec que ha dit 35  anys  …. doncs que parli català … ha dit en veu força alta la senyora de la fila del davant . I és que Annerose, que me la imagino a casa  fent  una sachertorte per a la seva familia ha de treballar un mes per pagar lIBI de casa seva (si clar és que la cosa va així, més casa més IBI) , això també ho ha dit ella,  com també ha dit que parla no sé quants idiomes entre ells el català, pero clar per seguir del partit es veu que ho fa a la intimitat

No sé per quin motiu a Glòria Mans i a Andreu Francisco els han posat així com de bracet a la banda dreta de l’escenari, com si juguessin en un altra lliga, suposo que tot plegat era un problema de potes de taula, Peró el cert és que tenien punts en comú i és que, al menys en la presentació, tots dos han complert amb exactitut britànica els dos minuts acordats, el que vol dir que ells sí ho havien assajat rellotge en ma, que és com s’han de fer les coses. Però aquí s’acaben els punts en comú, perquè la Glòria tenia un problema semblant al del Benjamí,  explicar, si és que es pot perque,  igual que passa en els contractes d’assegurances  en la seva candidatura la paraula  «socialistes» surt  en la lletra petita. si a això afegim el senyors, senyores i alellencs alellenques i uns quants dobles generes a que tant donats sons els politics, en general i els socialistes en particular, doncs la pobra s’ha quedat a mig cami de tot.

L’Andreu ha fet el paper que li tocava dir que havien fet moltes coses pero que encara hi havia molta feina a fer, no pas perque no haguessin treballat sino perque tenen empenta ganes i projectes i tot això ho ha dit d’una tacada i en dos minuts, suposo que calia reservar-se perque es de preveure que en el debat propiament dit ell haura tingut  que parlar molt més que els altres, és el que te ser la llebre en el canòdrom.

Us pensaveu que m’havia oblidat de la Merce Marzo? impossible.  La snyora Marzo s’expresa molt bé, no podia ser d’altra manera, quan  com ella mateixa ha dit, diu i dirà és una profesional  de la comunicació i de no sé quantes coses més. Como la copa de un pino. S’ha passat de temps, pero se li ha de perdonar, ves que voleu que hi faci si la dona te un curriculum tant espatarrant  que fa que «…fins que La Caixa, La Vanguardia, RNE i altres empreses m’obrien les seves portes...» (lit, de les seves respostes al questionari de AL Fenici) i es que la Mercè és molta Merçé tant que ella i el seu equip son capaços de gestionar pressupostos dos, tres i més vegades superiors al d’aquest humil ajuntament d’Alella.  Doncs be Senyora Marzo, sento no estar a la seva alçada ni per curriculum ni per experiencia ni per res, pero malgrat tot, i esperant sàpiga perdonar el meu atreviment,no voldria pas que es molestés,  em veig empsa a fer-li notar que una cosa és parlar i l’altra comunicar i que quan un comunica ho fa amb l’aspiració de que hi hagi una resposta per l’altra part i així succesivament, s’estableix el dialeg, base de l’acord, la convivencia i el progres. I des d’aquest punt de vista, no sé jo si la millor manera de comunicar-se amb,posem per cas,  joves farts de picar portes que no s’obren o jubilats que esperaven una tardor més tranquila que la que en realitat estan patint, no se jo si la millor manera de comunicar-se amb ells és sent i si mes no aparentant ser, la más chula del barrio.

I finalment, el candidat de la CUP, Oriol Font. L’altra dia quan vaig fer la meva… diguem-ne critica dels cartells i la publicitat electoral, la Ines de la CUP em va fer notar que no havia dit res d’ells i és que la veritat, Inés, poca cosa podia dir  tret d’aclarir a un amic de fora que no sou una botiga online de samarretes. Em va costar però al final o va entendre. Ni aquell dia ni ara vull parlar de continguts o de forma de dur a terme aquests continguts, em quedo en la imatge i  les vostres fotografies, tant la de grup com les individuals poca cosa puc dir tret de que son fotografies de gent normal als que no els hi cal atrezzo de cap mena per demostrar-ho. I en aquesta mateixa linia i manera de fer, aquest vespre,  el vostre cap de llista,  ha sapigut transmetre la imatge d’una persona que te clar don ve, on va i com hi arribarà i això dit en poques paraules sense entrebancs i en poc més dels dos minuts reglamentaris, vol dir que passes al segon torn del casting.

I fins aquí la meva no contribució a aquesta campanya, si demà els alellencs voleu reflexionar, politicament parlant, podeu fer-ho al blog de Al fenici, que s’ho ha currat i de quina manera.

Per la meva banda jo ja he procedit a arxivar convenientment tota la informació política, a veure quan s’adonen de fins a quin punt tota aquesta paperassa es un malbaratament de diners, temps i recursos.

bon cap de setmana

IMG_0410

http://rcm-eu.amazon-adsystem.com/e/cm?t=estrella0e-21&o=30&p=8&l=as1&asins=B004RCNG9O&ref=tf_til&fc1=000000&IS2=1&lt1=_blank&m=amazon&lc1=0000FF&bc1=000000&bg1=FFFFFF&f=ifr

En este blog no estan activados los comentarios, si quieres decirme algo de forma pública puedes hacerlo en mi PAGINA EN FACEBOOK o utilizando el formulario de CONTACTO

Un comentario

Los comentarios están cerrados.