Philippe Jaroussky – Es busca controlador d’agendes

Si, decididament a aquesta ciutat li cal un controlador d’agendes, que com deia la mare Barcelona es gran i encara fan cases, però tampoc és com Londres o Nova York on es poden permetre el luxe de tenir a la Netrebko en el Met, la Didonato al Carnegis; 34 musical o més i algun a més d’un estol d’esdeveniments esportius a quin més cridaner. No, aixó és Barcelona i aquí fa molts anys que les cases es fan en el municipis limitrofes, això quan se’n feien.

Tot això per dir-vos que  ahir em vaig trobar sorprenentmen sola a l’Auditori i no pas per manca de gent però els meus coleguilles estaven escampats per mitja ciutat.  La meva amiga Teresa & Cia tenia hora amb el seu estimadíssim Bryn Terfel en algun dels  cinemes on ahir es  podia assisitir a la representació que en aquell moment es feia de l’Elissir d’amore al ROH altrament dit, Covent Garden de Londres.  Gran idea aixó de l’opera al cinema, per cert el Liceu s’enganxa al “carro” i una de las Normes de l’any vinent es podra veure en mes de 100 paisos i també aquí… espero.  Altres, el Marc per exemple estaven amb l’Arabella del Liceu i avui he sapigut que al Palau, també ahir, hi havia una Carmen de la que no tenia coneixement, però que també tenia el seu public.  Ah i per acabar-ho d’arreglar o espatllar el molt honorable president era entrevistat  per Mossèn Cuní.

El Liceu, els cinemes o el Palau  no se com estaven de public, el Cuní si que ho sé que prou vegades que ho ha dit avui que va ser la tele més vista de tot Catalunya. I que cofoi estava el noi.

Jo només puc parlar de com estava l’auditori i així a cop d’ull només quedaven alguns buits a les cantonades de més amunt. Perquè ahi, i que em perdonin les meves amistats  musicologiquess, on s’havia d’estar era a l’auditori amb Monsieur Jaroussky.

Photo-Philippe-Jaroussky

Tot i que això de Monsieur sembla que li va una mica gran perque el noi, que encara és un noi amb  una carrera llarguisima encara per recorrer , segueix tenint carona d’angelet, segur que això li deien de petit, la mateixa carona que depenent del cole on el posessin se la podrien haver trencat més d’una vegada perque  Jaroussky canta com els angels però encaixa perfectament en allò que més d’un, sense masses aspiracions culturals,  anomenaria pringat pagafantes. Segurament algun company d’escola li ho deia o si més no ho pensava i ara segur que es posa medalles per haver compartit  llibre, escola o fanta amb ell.

Angels i fantes al marge, Jaroussky es un cantant que domina la seva eina de treball com pocs. Escoltant-lo i veient-lo es fa molt dificil entendre on enmagatzema l’aire necessari per produir aquells sons meravellos. Uns sons que a vegades es fan una mica dificisl de pair, al menys per a mi, quan es posa com, en paraules d’ell mateix, a cridar com una boja histerica, sempre per exigencies del guió i del llenguatge musical d’aquella epoca en la que ell sembla haver-se criat.

Però histerismes a banda el que em te vençuda,  es quant es  fa el silenci, aquest silenci que anuncia alguna cosa gran i llavors saps que  només cal deixar-se portar pel fil  controlat de la seva veu que es capaç de fer-te volar fins a un estadi diferent i això no es poesia barata, és així com ho sento i com ho sentia el senyor del meu costat que em confesava aquella era la primera vegada que assistia a un concert d’aquelles caracteristiques i que en acabar la tercera propina,  tenia els ulls vermells d’emocio, perquè allí de fum no n’hi havia.

Es una sort que d’aqui pocs mesos Jaroussky tornarà a delectar al public de Barcelona com també ho farà Andreas Scholl com diría la meva mare… Otro que tal… o potser fins i tot més.

 

2 comentarios sobre “Philippe Jaroussky – Es busca controlador d’agendes

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s