The calçots day – Exportant el Catalan lifestyle

Ahir, diumenge, va ser el dia del calçot a Guildford.

Com ja és conegut en els meus viatges a UK acostumo a “traficar” amb amb fuet i/o pernil “del bo” productes que no poden faltar en la maleta d’una mare com cal. Sovint transporto petits encàrrecs com  nyores, en la seva versió envasada, la dita “pulpa de nyores”. En altres ocasions porto son coses més exòtiques com les carxofes  un clàssic de la meva maleta en temporada.

Aquest cop pensava portar un  sorpresa, calçots, però entre les nyores, els fuets i el  “mama això millor porta-ho tu quan vinguis que a mi no m’hi cap” la roba d’aquella que es queda a l’armari oblidada, la seva no pas la meva; ja no hi havia lloc pels calçots.

La gran sorpresa va ser quan la meva filla em va dir que a UK també es podien trobar calçots. Incredible! vaig pensar. Bé, es podien trobar però a la anglesa, és a dir en una bossa de plastic, no fos que contaminessin el delicat ecosistema anglès, i sempre  en paquets de 3, 3 únics calçots, que deu ser el que ells consideren una ració adequada per un esser humà però no pas per un català.

Ara ves i fes-lis entendre que jo per diumenge vinent compraré uns quatre-cents.

Malauradament, tot i que haviem demanat més tant sols ens van portar un vint. Però això si, a la comanda, van afegir una noteta on molt “politement” demanaven disculpes per no poder servir-nos perquè havien trencat stocks i van optar per repartir les existencies com bonament els va semblar.

Si es que per a bé o no, Catalunya/Catalonia està de moda,  exportem investigadors en atur, metges de bandera i politics exilats.

La salsa la varem fer a mitges entre la meva filla i jo per menjar-los varem ser la british family i uns amics també catalans, el menu el varem completar amb unes mongetes que no eren del ganxet però que van fer bon paper, patates al forn. Les carxofes, però ens les vam reservar per una truita; ua petita delicía que fa del mal compartir, sharing que dirien aquí.

En resum un diumenge molt made in Catalonia.

[amazon_link asins=’1549756931,1499101422,148391609X,1499636202,1494705036′ template=’ProductCarousel’ store=’estrella0e-21′ marketplace=’ES’ link_id=’5576c075-101a-11e8-aead-3f8b84075d9f’]

Anuncios