Sant Joan 2014 – Alella

IMG_0023Doncs sí,  tal com   vaig  dir,  ahir als volts de les nou del vespre  vam baixar al poble, quan varem arribar la foguera ja estava plantada, las taules per la botifarrada a punt i gairebé plenes i la cua pels tickets, pels tickets de la botifarrada ja estava força nodrida. Haig de dir que aquí a Alella,  el programa de la revetlla de sant Joan consisteix en. foguera i botifarra.

La botifarra te la donen  en un plat, on també va el tomaquet el pa, vi i no sé si alguna cosa més. Amb la botifarra te’n vas fins les barbacoes que ja estan enceses i apa a fer coure la botifarra i a petar  la xerrada.  Hi ha moltes families,  carregades d’experiencia que botifarra no sé si en compren peró  truita de casa, ensaladilla, empanada i fins i tot gelats per la canalla, de tot això si que en porten, i ho porten de casa.

Però per arribar aqui al gloriós moment de posar la botifarra damunt les graelles han calgut fer  moltes coses:

a) fer fora tots els cotxes de la part de la riera on tothom aparca perque la de més avall, com no et vagis a fer una analitica o a comprar  palanganes als «chinos» serveix de ben poca cosa. (aquest punt de la celebració comença uns quants dies abans, per a desesperació dels transportistes que porten genero al Sorli)

b) explanació del terrenys, (ara a més de no poder aparcar  t’omples de pols)

c)  arriben les valles, en nombre de … moltes moltísimes.

Valles per encerclar la zona de barbacoes… no fos cas... valles per delimitar la zona de petards… no fos cas… valles per encerclar la foguera…. coi això crema molt  Juanita vinga anem cap enrera… 

d) taules, barbacoas i altres estris, com sanitari public, contenidors escenari, equip de so. Las garlandes ja estaven posades  del dia abans.

IMG_3998

Però, en què consisteix la magna celebració. doncs, tot comença amb l’arribada de la flama del Canigó.  Una tradició de no fa masses anys però que ha arrelat amb força: Personalment trobo que li dona un encant especial això d’encendre la foguera amb una flama que uns quant «aguerridos mozos» del poble se’n van a buscar-la amb bicicleta (això va dir el senyor alcalde).

Per cert l’alcalde és l’speaker de la festa.  Ell nom sé si  ho sap però crec que té esperit de showman, ho fa molt bé informant puntualment de la situació geogràfica de la flama i després amb el monòleg.  El que passa és que el seu monoleg era el manifest.

I arribats a aquest punt és quan no puc evitar pensar allò de : Estrella t’estàs fent gran.

Perquè noi potser es perquè tinc molt ficat endins l’esperit lúdic un punt gamberro de la festa de Sant Joan que  això de que mentre el foc crema que  jo entenc  que es el moment de mirar les flames repenjar-te en algu que et sigui particularment  confortable i deixar-te portar per la nostalgia, no massa que la nostalgia no és bona, doncs que voleu,  a mi la part patriotica de la festa la veig com sobrevinguda, però en fi els temps canvient.IMG_0015

La foguera va ser una foguera del segle XXI,ecologica i degudament controlada com pertoca. Els nens lluny … no fos cas... els petards els porta el papa … no fos cas…  No sé però potser es que abans  com que tots, sense excepció, ens passaven per la vicaria vulguis que no, potser estàvem com santificats, perquè  jo he vist encendre petards amb cigars, sense filtre que tenia més morbo,  he vist volar pots de pintura perque algun graciòs li havia posat un tro dins. «jugar»  a veure qui aguantava més el petard entre els dits. evidentment saltar per damunt la fogueraa, quan ja anava de baixa , és clar.  Bestiesses com aquestes i algunes de pitjors tantes com volgueu i noi mai vaig veure un dit per terra, cremades sí però a les cremades  se les curava amb aquella frase tant savia que diu … T’havia avisat... que normalmente venia seguida per un .. ara no et queixis… o un … ara segur no ho tornara fer.

No us discutiré que  potser  és un sistema educatiu una mica bèstia, però és clar en els seixanta tots els nens teniem al darrera un ángel de la guarda, encara que fos per decret llei.

Resumint que em segueix agradan el Sant Joan.

No anava amb aquesta intenció però ja que hi era vaig fer quatre fotos no més, amb elles i poca cosa més  he muntat aquest «mini» video de la revetlla de sant Joan 2014, la qualtiat és la que és.

I ara a preparar la de sant pere que està al tombar.

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s